Prednosti investiranja v zlato

Investiranje v zlato, tako kot tudi investiranje v ostale plemenite kovine, ponuja določene prednosti v primerjavi z ostalimi oblikami investiranja. Zato je investiranje v zlato vredno razmisleka, preden se dokončno odločimo kam in kako bomo investirali svoj denar. Največja prednost naložbe v zlato je zagotovo varnost. Zlato je od zmeraj zelo cenjena plemenita kovina in bo tudi v bodoče. Iz tega razloga ni potrebno toliko skrbeti zaradi dnevnih nihanj cen zlata in o razvoju njegovih cen v prihodnje, kajti zlato je po mnenju večine strokovnjakov najvarnejša naložba, ki predstavlja zelo nizko tveganje, seveda pod pogojem, da ne špekuliramo.

Zlate palice

Gospodarska rast in naraščanje prebivalstva posledično pomenita tudi naraščanje povpraševanja po zlatu, kar bi se v prihodnosti lahko odrazilo tudi na cenah zlata. V petih letih, od leta 2003 do 2008, so cene zlata narasle za preko 180%, medtem ko smo vsi bili tudi priča naraščanju cen surove nafte. Vendar bo zlato, v nasprotju z nafto, ki bo morda nekoč v prihodnosti popolnoma nadomeščena z alternativnimi viri energije, zmeraj ostalo enako, če ne celo bolj cenjena plemenita kovina. Tako naložbe v zlato čaka svetla prihodnost.

Med največjimi prednostmi investiranja v zlato v primerjavi z ostalimi vrstami naložb, kot tudi z investiranjem v druge plemenite kovine, gre omeniti tudi favoriziran položaj zlata. Zlato je namreč edina plemenita kovina, ki ni obdavčena, kar pomeni, da morebitnega dobička ni potrebno deliti z državo.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *