Varčevanje v platini

Varčevanje v platini ponuja nekatere prednosti v primerjavi z varčevanjem v ostalih plemenitih kovinah kot tudi če varčujemo v banki ali varčevalnemu skladu. Fizično lastništvo platine namreč ponuja podobne prednosti kot posedovanje katerekoli druge plemenite kovine in tako predstavlja alternativno varčevanje za tiste, ki ne zaupajo raznim varčevalnim skladom kot tudi za tiste, ki varčujejo za eventualne težke čase.

Platina

Platina je najbolj cenjena plemenita kovina in celo velja za bolj prestižno od zlata, vendar manj od diamantov. Ravno zaradi tega bo platina skoraj zagotovo ena od redkih stvari, ki bodo ohranile svojo vrednost ob morebitnemu zlomu obstoječega finančnega sistema. Potrebno se je namreč zavedati, da je prihodnost negotova in da nas lahko doleti praktično vse, od zloma obstoječega finančnega sistema do tretje svetovne vojne, čeprav si je vse to danes težko zamisliti. Prav tako ni nemogoče, da današnja plačilna sredstva postanejo le še ničvreden papir. V zgodovini smo že bili priče takemu razvoju in nikakor se ne moremo zanašati na to, da se ne more ponoviti.

Kakorkoli, če pustimo ob strani najslabši možen scenarij, ki se lahko uresniči ali pa ne, varčevanje v platini predstavlja določeno varnost pred inflacijo, ki lahko “požre” naše prihranke v katerikoli valuti. Ena unča platine namreč ostaja ena unča platine ne glede na čas, kraj ali gospodarsko situacijo. Tako platina predstavlja nekoliko večjo stopnjo varnosti v primerjavi s tradicionalnimi načini varčevanja, kar pa je verjetno najpomembnejši faktor za tiste, ki varčujejo za daljše časovno obdobje in jih dnevni vzponi in padci cen platine toliko ne interesirajo.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *