Zbirateljski kovanci: Ljubljana – svetovna prestolnica knjige

Obveščamo vas, da bodo 12. 4. 2010 v poslovalnicah Deželne banke Slovenije na voljo novi zbirateljski kovanci, izdani ob dogodku »Ljubljana – svetovna prestolnica knjige«.

Tako bodo od 12. aprila 2010 v prodaji zbirateljski zlatnik, srebrnik, dvokovinski 3-evrski kovanec, dvokovinski kovanec v tehniki visokega sijaja in kartica s kovancem v tehniki visokega sijaja.

Zlatnik z nominalno vrednostjo 100 EUR bo na voljo za 200 EUR, srebrnik z nominalno vrednostjo 30 EUR za 40 EUR, dvokovinski 3-evrski kovanec bo na voljo po nominalni vrednosti 3 EUR, dvokovinski kovanec v tehniki visokega sijaja za 8 EUR in kartica s kovancem v tehniki visokega sijaja za 11 EUR.

Deželna banka Slovenije zagotavlja abonentom 1 kos posamezne vrste kovancev oziroma 1 zavitek (20kosov) kovancev za 3€, ki ga je treba prevzeti v 30 dneh od dneva, ko numizmatična vrednost pride v obtok. Po tem datumu bomo numizmatično vrednost dali v prosto prodajo.

Vse zainteresirane abonente vabimo, da nakup kovancev opravite v poslovalnici Deželne banke Slovenije, ki ste jo izbrali kot vaše prevzemno mesto.

Interesentom so v mreži Deželne banke Slovenije še vedno na voljo zbirateljski zlatniki in srebrniki, izdani ob Svetovnem prvenstvu v poletih v Planici ter nekatere numizmatične vrednosti, ki jih je Republika Slovenija izdala v letu 2009.

Za več informacij spremljajte spletno stran www.dbs.si pod rubriko NUMIZMATIKA.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *