Spominski kovanec – Botanični vrt

Obveščamo vas, da bodo 10. 5. 2010 v poslovalnicah Deželne banke Slovenije na voljo spominski 2€ kovanec, izdan ob 200-obletnici ustanovitve Botaničnega vrta v Ljubljani in zbirka evrokovancev 2010.

Tako bodo od 10. 5. 2010 v prodaji spominski 2-evrski kovanec, spominski 2-evrski kovanec v tehniki visokega sijaja, kartica s kovancem v tehniki visokega sijaja in zbirka evrokovancev 2010 navadne in proof izdelave.

Spominski 2-evrski kovanec bo na voljo po nominalni vrednosti 2 EUR, 2-evrski kovanec v tehniki visokega sijaja za 6 EUR, kartica s kovancem v tehniki visokega sijaja za 10 EUR, zbirka evrokovancev 2010 za 25 EUR in zbirka evrokovancev 2010 proof izdelave za 45 EUR.

Deželna banka Slovenije zagotavlja abonentom 1 kos posamezne vrste kovancev oziroma 1 zavitek (25kosov) kovancev za 2€, ki ga je treba prevzeti v 30 dneh od dneva, ko numizmatična vrednost pride v obtok. Po tem datumu bomo numizmatične vrednosti dali v prosto prodajo.

Vse zainteresirane abonente vabimo, da nakup kovancev opravite v poslovalnici Deželne banke Slovenije, ki ste jo izbrali kot vaše prevzemno mesto.

Interesentom so v mreži Deželne banke Slovenije še vedno na voljo zbirateljski zlatniki in srebrniki, izdani ob Svetovnem prvenstvu v poletih v Planici, zbirateljski kovanci, izdani ob dogodku Ljubljana – svetovna prestolnica knjige, ter nekatere numizmatične vrednosti, ki jih je Republika Slovenija izdala v letu 2009.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *