Trije koraki za odprtje podjetja v Sloveniji že danes

Za odprtje podjetja v Sloveniji morate izpolniti veliko dokumentacije in se ukvarjati z veliko birokracije. Italijani, ki želijo odpreti nov posel v Sloveniji, se spopadajo s problemom, kako odpreti tekoči račun za podjetja, komu zaupati računovodske storitve, kako voditi davčno napoved in podobno. Vse to lahko naredite v treh preprostih korakih, ki vam bodo prihranili čas in denar.

Najdite zanesljivega ponudnika za pomoč podjetjem

V prvem koraku najprej prek spleta najdite zanesljivega ponudnika, ki lahko z vami komunicira tudi v italijanščini. Na ta način si boste prihranili veliko časa in denarja, ki ga bi drugače porabili za prevajalca. Ponudnik mora biti ves čas na voljo prek različnih kanalov komuniciranja.

Odprtje podjetja v Sloveniji

Pri odprtju podjetja v Sloveniji naj vam tako svetuje vsaj prek aplikacij, kot so Skypa, WhatsApp, Viber, Telegram in Signal.  Z vami naj redno komunicira prek elektronske pošte, tako, da vam ni potrebno fizično hoditi v Slovenijo.

Oddaljena pomoč prek spleta glede vseh začetnih težav

V drugem koraku naj vam ponudnik za odprtje podjetja  v Sloveniji nudi tudi celovito pomoč glede vseh aspektov. Svetuje naj vam glede odprtja tekočega poslovnega računa.

Nudi naj možnost uporabe pooblaščenih računovodij, ki bodo že pred odprtjem izvedli študijo delovanja s finančnega, davčnega in praktičnega vidika. Izvajajo naj tako redna računovodska dela, kot tudi, komunikacijo z davčnimi organi in organi za pripravo zaključne dokumentacije za proračunsko leto. 

Nenehna podpora glede zvišanja dobička

Še preden zaključite z odprtjem podjetja v Sloveniji, naj vam ponudnik pripravi natančen načrt za optimizacijo davkov. Za razliko od Italije, je slovenski davčni sistem manj kompliciran in nudi večji dobiček. Pri finaliziranju odprtja pa naj vam ponudnik pomaga tudi pri oblikovanju delovnih mest in naj vam nudi tudi pravno svetovanje na drugih področjih. Tako boste imeli popoln nadzor nad vsemi aspekti novega podjetja. 

Enostavno odprtje podjetja in celovita podpora 

Pri izbiri ponudnika se osredotočite tudi na to, da ima usposobljene strokovnjake za evropsko in mednarodno pravo.  Na ta način boste prejeli podporo tudi glede kombiniranja davčnih pravil Italije in Slovenije. Za lažje odprtje podjetja v Sloveniji, obiščite spletno stran https://protax.it/ in pridobite vse potrebne informacije iz prve roke. Podjetje vam bo svetovalo o vsej dokumentaciji in vseh postopkih, ki so potrebni za odprtje novega uspešnega podjetja v Sloveniji z visokim dobičkom. 

Plača in bonitete zaposlenih

Iskalci zaposlitve vedno iščejo podjetja, ki najbolje ustrezajo njihovim poklicnim ciljem in ponujajo najboljše zaposlitvene pakete. Vendar plača ni edini faktor, na podlagi katerega se kandidati odločajo za zaposlitev.