Cene v višave tudi za najem stanovanja Maribor

V Mariboru se draži nepremičninski trg. To so naslovnice v medijih zadnjih nekaj tednov. Svarijo pred konstantnim dvigovanjem cen nepremičnin v štajerski prestolnici. Dražijo se tako nepremičnine za nakup, kot tudi nepremičnine za najem. Ker sem pred kakšnim letom že iskala stanovanje v Mariboru, a se zanj potem nisem odločila, sem približno vedela kakšne cene nepremičnin so bile v tistem času. Iz gole radovednosti, sem tokrat pogledala nekaj spletnih strani, kjer sem pobrskala za najem stanovanja Maribor. In ugotovila sem, da so se cene najema stanovanja Maribor v enem letu kar precej podražile.

Za podobno stanovanje, kot sem ga v lanskem letu sama iskala, sedaj zahtevajo že kar nekaj denarja več kot lani. Lani sem iskala najemniško dvosobno stanovanje v centru mesta, ki je ali novo ali pa popolnoma prenovljeno. Cene so se gibale okrog 300 do 400 eur na mesec. Sedaj pa bi za takšno stanovanje odštela še približno 100 evrov več na mesec, kot v lanskem obdobju. Mislim, da so se cene za najem stanovanja Maribor v enem letu kar precej zvišale.

Spodbudno za najemodajalce

To je sicer nekoliko manj spodbuden podatek za najemnike oziroma za tiste, ki iščejo najem stanovanja Maribor. A kljub vsemu, pa je to precej spodbuden podatek za tiste, ki stanovanja oddajajo. Poleg tega pa je tudi spodbudna informacija za samo mesto in prebivalce, saj po dolgih letih mrtvila na nepremičninskem in zaposlitvenem trgu v Mariboru, ki je trajalo kar nekaj let v obdobju gospodarske in finančne krize, nepremičninski trg spet živi. To pomeni, da je Maribor spet iskano mesto, da se vanj priseljujejo novi prebivalci, da so v mestu službe in podobno.

Mesto se še bolj razvija

Po mojem mnenju je nepremičninski trg dober pokazatelj razvitosti mesta in nekih sprememb, ki prihajajo. To, da se cene dvigajo, tudi za najem stanovanja Maribor, gotovo ni nič slabega. Mesto bo v prihodnjih letih gotovo še bolj oživelo in se razcvetelo. To pa si vsi po letih mrka in recesije, prav gotovo želimo.