Naložbeno zlato

Zlato že od nekdaj predstavlja eno izmed najmanj tveganih naložb za vse podjetnike in posameznike, ki si želite zagotoviti varno prihodnost. Vsekakor se marsikdo sprašuje, kakšna naložba je najmanj tvegana, saj vemo, da večina naložb predstavlja veliko tveganje za vlaganje vašega dragocenega denarja. Vsekakor je zlato tisto, ki vam bo skozi čas prineslo najvišje in gotovo najbolj zanesljive donose. Zakaj?

Zlato je namreč mednarodna valuta, ki jo poznajo povsod po svetu skozi vso zgodovino. Zlato nikoli ne bo izumrlo. Zlato je mogoče unovčiti povsod po svetu v katerem koli času. Skozi celotno zgodovino je zlato najbolj dober hranilec vrednosti, tokrat pa se je dobro izkazal tudi v času gospodarske krize in visokih nihanj na svetovnih finančnih trgih. Čeprav je v Sloveniji trgovanje z zlatom že precej razvito, obstaja še veliko ljudi, ki takšno naložbo niso preizkusili. V tujini vedo, da je zlato najbolj dobičkonosna oziroma vsaj varna naložba na svetu.


Promet z zlatom v Sloveniji je pri fizičnih osebah v celoti neobdavčen, tako da vsi vlagatelji ne potrebujejo plačati davka na dodano vrednost. Poleg vsega pri fizični osebi niso obdavčeni niti kapitalski dobički, kar pomeni razliko med nakupno in prodajno vrednostjo zlata.

In kaj so najboljše značilnosti naložbe v zlato?

Morate vedeti, da ima vsaka naložbena zlata palica svojo oznako, kar pomeni težo in čistino ter oznako kovnice. Zlate naložbene palice je dobro, če imamo certifikat kakovosti. Seveda pa je vrednost zlata odvisna predvsem od dnevnega gibanja tečajev vseh plemenitih kovin ter seveda vseh tečajev na največjih svetovnih borzah. Vsekakor pa je vrednost zlata do sedaj še najbolj stabilna naložba na svetu in se vam za ‘padec’ vrednosti ni potrebno bati. Naložite v zlato in imejte varno prihodnost.