Prednosti varčevanja v platini

Varčevanje v platini ponuja nekatere prednosti v primerjavi z ostalimi oblikami varčevanja kot tudi z varčevanjem v ostalih plemenitih kovinah, ki so vredne razmisleka, preden izberemo vrsto varčevanja, ki nam najbolj odgovarja. Sicer pa ni nikoli prepozno, da si premislimo ali da spremenimo vrsto varčevanja.

Platina investiranje

Pri varčevanju v platini zagotovo najbolj izstopa varnost naših prihrankov. Ena unča platine se nikakor ne more skrčiti ali zmanjšati, medtem ko se dejanska vrednost na primer 1000 eurov lahko zmanjša relativno hitro. Tako kot varčevanje v drugih plemenitih kovinah tudi varčevanje v platini predstavlja varnost pred inflacijo, ki je nočna mora vseh varčevalcev. Poleg tega je cena platine relativno stabilna in je običajno dvakrat višja od cene zlata, čeprav se cene na trgu spreminjajo iz dneva v dan.

Platina ima sicer krajšo zgodovino v finančnem sektorju kot srebro in zlato, vendar je platina najbolj cenjena plemenita kovina in po vsem svetu tudi velja za bolj prestižno od zlata. Zaradi tega vnovčitev platine ne bi smela predstavljala večjih težav ne glede na čas ali kraj. Poleg tega je platino tudi mnogo lažje shranjevati in premikati kot na primer srebro ali paladij. Ena unča platine je običajno približno 100 unč srebra zato je platino mnogo lažje shranjevati, medtem ko se je z 10 unčami platine možno gibati neopaženo, kar nam pa nikakor ne more uspeti s 1000 unčami srebra, ki so približno enake vrednosti kot 10 unč platine.