Investicijsko srebro

Srebro je v primerjavi z zlatom močno podcenjeno, vendar pravi strokovnjaki za vlaganje v žlahtne kovine to vsekakor obžalujejo. Srebro je ena najbolj redkih žlahtnih kovin na svetu, zato je vložek vanj dobičkonosen in izjemno varen.

Poleg vsega strokovnjaki napovedujejo, da bo investicijsko srebro v prihodnosti prav med vsemu surovinami doseglo najvišjo vrednost. Zakaj? Srebro je v zadnjem času postala najbolj iskana kovina na svetu, saj je kar 96 procentov vsega znanega srebra že v proizvodih oziroma je neobnovljivo vloženega v stvari.

Naložba v srebro ohranja vrednost vašega premoženja in ga skozi čas še celo povečuje. Investicijsko srebro povečuje donos in je najbolj konvertibilna valuta po vsem svetu. Srebro je eno izmed najbolj likvidnih valut na svetu.

Seveda, kar pa je najbolj zanimivo je to, da lahko v srebro vlagajo prav vsi ljudje – tudi tisti z manj premoženja. Zaradi tega, ker je proizvodnja srebra vsakič manjša, je potrebno investirati, saj ga bo nekoč povsem zmanjkalo. Nekoč so v Ameriki že prepovedali lastništvo zlata, medtem, ko se to za srebro še ni zgodilo.

 Vložek v srebro je prav gotovo v primerjavi z delnicami ali investicijskimi skladi najbolj dobičkonosna in varna naložba na svetu. Z nakupom srebra gotov nimate kaj izgubiti. Ponavadi se kupujejo srebrne palčke, ki skozi leta prinašajo dobiček. Te srebrne palčke lahko hranite kjerkoli – tudi v posameznih trezorjih bank po vsem svetu. Vsaka ploščica ima pečat, ki kaže na težo in čistost srebra.

Večina ljudi torej zgolj zaradi težkih časov ter upadanjem vrednosti denarja vlaga v žlahtne kovine, saj ve, da se bo to nekoč izjemno obrestovalo. Strokovnjaki naložbo v srebro opisujejo kot nekakšno ‘vstopnico’ za boljše čase, ko bomo lahko to srebro prodali ali pa ga brez težav prenesli na naše dediče. Varnost denarja in našega premoženja je gotovo na prvem mestu, zato le varčujte z nakupom srebra, ki vsak dan bolj redko proizveden.