Prednosti investiranja v srebro

V primerjavi z drugimi vrstami naložb in investicij, investiranje v srebro ponuja nekatere prednosti, ki so vredne razmisleka pred dokončno izbiro vrste naložbe.

Med največjimi prednostmi investiranja v srebro je zagotovo varnost naložbe v primerjavi z raznoraznimi investicijami v delnice ali investicijske sklade, ki sicer lahko prinašajo velike dobičke, vendar tudi velike izgube. Podjetja, ki so danes dobro stoječa in so zanesljiva, lahko propadejo jutri, naslednje leto ali naslednje stoletje, medtem ko srebro ne bo prenehalo biti plemenita kovina niti čez dve stoletji. Tako investicija v srebro predstavlja mnogo manjše tveganje naložbe.

Prednosti investiranja v srebro

Investicija v srebro sicer ne prinaša hitrega zaslužka, vendar naložba ne more skopneti v nič tako kot lahko v primeru investiij v delnice. Čeprav tisti, ki so kupili večje količine srebra v letu 2000, ko je ena unča stala $4,02 in prodali marca leta 2008, ko je cena ene unče srebra znašala $20,79, so imeli velik profit v relativno kratkem časovnem obdobju. Poleg tega se večina strokovnjakov strinja, da je srebro v veliki meri podcenjeno v primerjavi z ostalimi plemenitimi kovinami, kar ga dela toliko bolj privlačnega za investicije, še posebej za tiste, ki sledijo teoriji, da največje dobičke prinašajo naložbe v podcenjene sektorje. Trenutno razmerje med ceno ene unče srebra in ene unče zlata je več kot 60:1, medtem ko je običajno razmerje v zgodovini znašalo približno 15:1. Poleg tega je zlato že doseglo svojo najvišjo ceno v zgodovini, medtem ko srebro ni bilo dražje od $25, kar je približno le 40% njegove nominalne zgodovinske vrednosti. Če poleg tega tudi upoštevamo naraščujoče povpraševanje po srebru v industriji, se investicijam v srebro nasmiha svetla prihodnost.

Kot zanimivost morda gre navesti podatek, da je ustanovitelj Microsofta Bill Gates leta 1999 investiral v rudnik srebra The Pan American Silver Corporation. Glede na to, kako je Bill Gates postal najbogatejši človek na svetu, si je težko predstavljati, da ne ve kaj dela.