Prednosti varčevanja v srebru

Največja prednost varčevanja v srebru je zagotovo večja varnost v primerjavi z varčevanjem na bankah ali raznoraznih varčevalnih skladih. Vsi, ki varčujejo v srebru ne rabijo skrbeti, da bi inflacija, morebitna recesija ali večja kriza “požrla” njihove prihranke. Ena unča srebra ostane ena unča srebra, katere vrednost naraste ravno v težkih časih, kar se je v zgodovini že pokazalo. Kdorkoli je imel srebro ali katerokoli drugo plemenito kovino, ko je denar bil le ničvreden papir, je z lahkoto prišel do hrane, zatočišča, “vstopnice” v boljše kraje ali celo rešil svoje življenje.

Srebrna palica

Večina vrst varčevanja, ki predvidevajo varčevanje za določeno časovno obdobje, ne omogoča predčasnega dviga privarčevane vsote, če pa že, pa je predčasno dvignjena vsota zagotovo manjša od tiste, ki smo jo vplačali do tedaj. Varčevanje v srebru pa na drugi strani omogoča dostop in prodajo le-tega kadarkoli se znajdemo v težavah ali nujno rabimo denar, kar je tudi glavni razlog za varčevanje.

Ena izmed glavnih prednosti varčevanja v srebru kot tudi v katerikoli drugi plemeniti kovini je tudi dejstvo, da je manj možnosti, da ga bomo vnovčili, če res ni nujno. Vsakdo, ki varčuje v srebru mnogo težje da iz rok eno unčo srebra kot naprimer 10 evrov, čeprav je vrednost približno enaka. Tako je dosežen glavni cilj varčevanja – da ne potrošimo svojih prihrankov, če to res ni nujno, poleg tega pa varčevanje v srebru ustvarja tudi prijeten občutek varnosti. Posedovanje srebra ali katerekoli plemenite kovine je namreč najboljša naložba za negotovo prihodnost, ki nam omogoča, da lahko upamo na najbolje, a hkrati vemo, da smo pripravljeni na najslabše.