Prednosti varčevanja v paladiju

Glede na to, da je glavni cilj vseh, ki varčujejo, v prvi vrsti obvarovati svoje prihranke pred inflacijo in imeti možnost priti do svojih prihrankov kadarkoli je to potrebno, je paladij kot vrsta varčevanja vreden razmisleka. Varčevanje v paladiju namreč ponuja mnogo večjo varnost kot če svoj denar zaupamo v upravljanje raznim bankam ali varčevalnih skladom. Varnost naših prihrankov moramo vzeti izjemno resno tudi zaradi krize finančnega sistema, ki je postala več kot očitna oktobra 2008 in ki se še ni končala, kljub drastičnim ukrepom števinih vlad.

Paladijev prstan

Upoštevajoč dejstvo, da v prihodnosti lahko doživimo praktično karkoli, od zloma obstoječega finančnega sistema do tretje svetovne vojne, je pomembno, da smo pripravljeni na najslabši možen scenarij kar se da najbolje. Zgodovinsko gledano so se v najtežjih časih najbolje obnesle plemenite kovine, čeprav je potrebno poudariti, da imata resnično dolgo zgodovino in da sta se dosedaj v kriznih časih izkazala le srebro in zlato, medtem ko se je zgodovina paladija in njemu “sorodne” platine v finančnem sektorju začela šele v poznem 20. stoletju.

Kljub kratki zgodovini v finančnem sektorju je paladij ena izmed plemenitih kovin in je vsaj dvajsetkrat dražji od srebra, zato bo paladij prav gotovo ena izmed redkih stvari, ki bodo ohranile svojo vrednost ob eventualnih težkih časih. Poleg tega imamo lahko paladij shranjen kar doma in da nam je na dosegu roke ob vsakem času, seveda pod pogojem, da je na varnem mestu.