Varčevanje v srebru

Varčevanje v srebru je morda je bolj primerno kot investirati v srebro. Vsi, ki so izbrali varčevanje v srebru, so manj zainteresirani za vsakodnevne vzpone in padce cen na svetovnem trgu, kajti glavni namen varčevanja ni profit, ampak v prvi vrsti zanesljivost in stabilnost, ki pa jo srebro na dolgi rok zagotavlja.

V nasprotju s shranjevanjem gotovine pod žimnico ali v nogavicah kot tudi nalaganjem vašega denarja na bančni račun, ki ga lahko “požre” inflacija oziroma vsaj zmanjša njegovo vrednost, ena unča srebra ostaja ena unča srebra. Čeprav se cene srebra nenehno spreminjajo, je malo verjetno, da bi v prihodnosti padle v taki meri, da bi varčevalec imel kakšne večje izgube. Ravno nasprotno, veliko večja je verjetnost, da bo cena ene unče srebra v prihodnosti vredna veliko več kot je danes.

Varčevanje srebro

Srebro je bilo cenjena in iskana plemenita kovina že v starem veku in se je vedno kupovalo in prodajalo, medtem ko se je vrednost srebra še posebej izkazala ob finančnih krizah, gospodarskih recesijah in vojnah, ko je denar postal le še brezvreden papir. Kdorkoli je v takšnih časih imel katero plemenito kovino vključno s srebrom, jo je lahko zamenjal za določene dobrine, si kupil “vstopnico” v boljše kraje ali si celo rešil kožo. Tako varčevanje v srebru ne predstavlja zgolj varnega načina varčevanja ampak tudi omogoča, da smo pripravljeni na morebitne težke čase kar najbolje.